середу, 13 червня 2012 р.

ЕКСТЕРНШТАЙН (Eksternstein)



Ектернштайн – пасми химерних скель – центр давньогерманського жрецтва на березі Рейну (Вестфалія). Цьому культовому місцю давніх германців приділялося особливе значення, туди нацисти заборонили доступ навіть пересічним німцям.
   В Ектернштайні нібито до VIII століття сакси та інші нащадки хрусків, переможців римлян, поклонялися священному дереву Ірмінсул, яке надавало сили й міцної енергетики германським племенам, було символом роду. Т-подібна форма дерева також нагадувала т-подібний римський хрест, на якому був розпятий Ісус Христос і водночас посох святого Іакова. Ірмінсул вважалося сакральною вертикаллю, котра об’єднує підземний, людський і надземний світи, минуле й майбутнє через посередництво людини.
   Поряд зі священним деревом стояла на п’єдесталі, виготовленому у вигляді риби, статуя бога Ірміна, який у правій руці тримав вазу з квітами, а в лівій – колесо. Саме Ірмінсул показав у вигляді Ясеня Світу Ріхард Вагнер у «Нібелунгах». Дерево Ірмінсул зі статуєю бога Ірміна знищено франками під проводом Карла Великого (Шарлеманя) в 772 році, тоді германські племена прийняли «хибну віру» - християнство.
   Екстернштайн досліджувався колишнім євангелічним священником Вільгеймом Тойдтом, який став язичником і почав вивчати давню спадщину германців. 1929 року він видав книгу «Священні германські ідеї» («Germanische Heiligtümer»), присвячену Екстернштайну. В. Тойдту належить думка про те, що ця памятка знаходиться на перетині важливих енергетичних потоків і тому є потужним «місцем сили». Зокрема він доводив зв'язок Екстернштайну з «германським Стоунхенджем» - кромлехом (колом із каменів) у Бад-Майнберзі.
   Після 1933 року В. Тойдт розсилав свої публікації про Ектернштайн вищим чиновникам Німеччини. У результаті він узяв участь у створенні «СС Аненербе», а його безпосереднім куратором став Г. Гіммлер. У нацистській Німеччині Екстернштайн отримав назву «Святилище СС». У цьому замку есесівці святкували свої язичницькі свята, серед яких було дійство з умовною назвою «Перемога германців над єгиптянами» (єгиптяни символізували світове масонство).



ДЖЕРЕЛО: В. В. Цибулькін, І. П. Лисюк. СС–Аненербе: розсекречені файли. К., 2010. – С. 266-268.

Немає коментарів:

Дописати коментар