вівторок, 12 червня 2012 р.

Кмпо-дель-Сьело: Небесне поле.





Давня індіанська легенда розповідає. Як з неба впала загадкова вогненна куля, Подібного роду легенди зустрічаються у багатьох стародавніх народів з різних частин світу: Месопотамія, Індія, африканські племена догонів, список можна продовжити…
   Та в кожній легенді є реальний відгомін минулого, що не дає спокою багатьом дослідникам. Ця легенда не є винятком і має своє продовження.
   Впродовж XVI-XVII ст. в Кмпо-дель-Сьело знаходили величезні шматки заліза, які в будь-якому разі не могли належати до матеріальної культури індіанських племен. Які в свою чергу використовували дане залізо для виготовлення зброї. Цікавим є те, що в 1780-х рр. була названа маса одного із залізних об’єктів – це приблизно 15 тон. І хоча той хто оцінював вагу залізного об’єкта міг помилятись, але все одно факт наявності такого об’єкта в природі був вражаючим. Принаймні тому, що не мав пояснення… Логічного…
   У 1980 р. на території «небесного поля» знайшли залізний уламок масою 33,4 тони і за цим показником він поступається лише метеориту Хоба (≈60 тон).
   Крім численних знахідок метеоритних тіл, на поверхні Кмпо-дель-Сьело знаходили велику кількість кратерів. Здається відповідь проста, тут колись падав метеоритний дощ, але таємниці тут тільки починаються.
   Даною проблемою зацікавилися вчені з колумбійського університету, які виявили надзвичайну особливість цього загадкового району півночі Аргентини. Коли в атмосфері вибухає метеорит його уламки розлітаються діаметром від 1500-1800 м. А на Кмпо-дель-Сьело довжина – 17 км. Висновок один – небесне тіло поступово зближувалося з планетою, а тому могло бути супутником Землі. Тут вже можна будувати цілу низку гіпотез. Але аргументи є залізні:

- кілька тисяч років тому на Землю впало велике космічне тіло;

- воно спричинило ряд катастроф на планеті;

- даний метеорит за рядом ознак міг бути природним супутником Землі.

Таємниця залишається відкритою.

Немає коментарів:

Дописати коментар